Красимир Гергов – Председател

Г-н Красимир Гергов e Председател на Управителния съвет на Сдружение Национален борд по туризъм.

Роден в София през 1961 г., завършва висшето си образование в Национална Спортна Академия, специалност Tуризъм, Алпинизъм и ориентиране и спортна журналистика.

Специализира World CNN Report в CNN- Atlanta, и завършва квалификационен курс по бизнес администрация и архитектура в Harvard University.

Председател е на Националния борд по туризъм (от 2008 г), Българска голф асоциация (от 2001 г.), Професионална голф асоциация – България (от 2005 г.), Българска асоциация на комуникационните агенции (от 1996 до 2016 г.).

Красимир Гергов е работил в Управление към Държавен съвет от 1986 до 1989 г.

Създател и консултант е на първия частен национален ТВ канал – BTV ( 1999-2010 г.), а от 2010 г. до настоящия момент е акционер, член на Борда на Директорите и Надзорния съвет на BTV Media Group.

Създател и собственик е на Триада ТВ (от 1994 до 1998 г.), на Класик ФМ Радио (1994-1998 г.), бил е регионален представител на CNN International за България и Македония (1993-1998 г.), мажоритарен собственик е на най-голямата медиа агенция на територията на Адриатическиа регион – Direct Media (от 2014 г до настоящия момент), а от 2016 г. е миноритарен собственик на PINK TV – Сърбия.

Той членува в Harvard Club – Boston, Queenwood Golf Club, The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews, Augusta Golf & Country Club, 5 Hertford Street и други.

Той живо се интересува и е страстен почитател на голфа. Създател и собственик е на голф игрищата Св. София, Блексирама и Трейшън Клифс.

Красимир Гергов е председател на УС на Професионалната голф асоциация и Председател на УС на БГА – асоцииран член на The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews (от 2003 г.), European Golf Association, International Golf Federation, Председател е и на Дипломатически бизнес клуб – България.

Работи с изключителна енерия и ентусиазъм за развитието на голф туризма в България.

Притежава солиден опит като медиа консултант и е с доказани лидерски качества. Известен е като ефективен комуникатор, човек с широка визия, целенасочен и с авангардно мислене, активно отстояващ своята позиция и с ясно изразен професионализъм.