Георги Велчев

Г-н Георги Велчев е член на Управителния съвет на Сдружение Национален борд по туризъм и представлява „Тетрареал” АД.

Г-н Георги Велчев е български предприемач, инвестиционен банкер и дългогодишен инвеститор в българския туризъм. Участник в първата касова приватизация през 1998 г., по-късно се завръща от Великобритания с построяването за чуждестранни инвеститори, заедно със свои партньори от Лондонското Сити, на най-големия луксозен брандиран хотелски портфейл в България, менажиран под марките Мелиа и Сол, а по-късно привлича и първия световен бренд на българското Черноморие – Double Tree на Hilton Worldwide през 2010 г.

Започва банковата си кариера в Lehman Brothers в Лондон, преминава по-късно в Morgan Stanley, а наскоро, заедно с партньорите си, привлича и ВТБ Капитал да открие местния офис на първата голяма международна инвестиционна банка в София.

Г-н Велчев е завършил е Виенския икономически университет с магистърска степен по застрахователно дело и докторска по икономика и данъчно право, и е магистър по бизнес администрация от Инсеад и от Харвард. Преподавал е икономика в Университета Харвард и в СУ Климент Охридски и е съучредител и избран за първия Президент на Харвардския Клуб на България при основаването му през 2001 г.