Руанда въжен мост в национален парк Nyungwe, Руанда
Снимка: Justin RaycraftИзточник: в-к Дневник

Туризмът на Руанда се рекламира с ФК Арсенал

ФК Арсенал ще рекламира Руанда чрез първия си договор, свързан със спонсорство на ръкавите.

Надписът „Visit Rwanda“ („Посетете Руанда“) ще бъде поставен на ръкавите на левите ръце на всички играчи от първия отбор, както и на младежкия състав и женския отбор от новия сезон.

Споразумението с 11-милионната държава е за три години, пише в-к Дневник.

Руанда е имала 1.3 милиона посетители през 2017 г. Общо 94 хиляди туристи са посетили трите национални парка в страната, а туристическият сектор е осигурил работа на 90 000 души, показват данните.

„Това е вълнуващо партньорство, в което ще подкрепим амбициите на Руанда да изгради туристическата си индустрия“, каза търговският директор на клуба от Лондон Винай Венкатешам.

По думите му фланелката на Арсенал е забелязвана 35 милиона пъти дневно по света. „Ние сме един от най-гледаните отбори по света. Нямаме търпение да започнем работата си с екипа на Visit Rwanda, за да превърнем страната във водеща туристическа дестинация“, добави той.

Като част от партньорството логото ще бъде показвано на LED-системата на „Емиратс“ по време на мачовете на отбора, като ще бъде поставено и на бекдроп таблото (таблото, пред което футболистите и мениджърите дават интервюта).

Рекламата на държави като туристически дестинации чрез футбола не е новост. Преди време Азербайджан имаше спонсорски договор с Атлетико (Мадрид).