ДПС
Снимка: пресцентър на ДПСИзточник: НБТ, ДПС

Националният борд по туризъм проведе работна среща с ПП ДПС

По покана на политическа партия ДПС представителите на Националния борд по туризъм (НБТ) Красимир Гергов – Председател на УС, д-р Мартин Захариев – Зам.-председател на УС, д-р Полина Карастоянова – Изпълнителен директор, и Жулиета Серафимова, Генерален директор на Гранд Хотел Милениум София и член на УС на НБТ, разговаряха с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и Зам.-председателите Йордан Цонев и Станислав Анастасов. Работна среща се проведе на 16 февруари 2021 г.

По време на срещата бяха обсъдени мерките за спасяване на туристическия бранш. Членовете на НБТ представиха своите предложения за стабилизиране, модернизиране и устойчиво развитие на туризма в България. Основните предложени мерки за справяне с кризата в туризма са в сферата на зелената политика, дигиталната политика, инвестиционни политики и институционални политики. Двете страни се обединиха в това, че туристическият бранш има нужда от изработване на нови визия, приоритети и цели.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев заяви необходимостта от изготвяне на кризисен план за спасяването на туризма. Станислав Анастасов от своя страна наблегна на възможностите от еврофондове и средствата предоставени от ЕС. По време на срещата двете страни се обединиха в това, че в туристическия бранш липсват ясни приоритети, липсват визия и цели. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ допълни ,че страната дълго време се управлява без визия, без посока, без цели. Именно заради това ДПС призовава политическите партии да се обединят в определянето на приоритетите на страната. ДПС изрази съжаление, че правителството не е намерило адекватно място на туризма в Националния план за възстановяване и устойчивост на страната и следващия програмния период 2021-2027.

Представителите на НБТ изразиха своята готовност за съдействие с експертиза при реализирането на конкретни политики, които биха укрепили бранша.