Източник и снимка: НБТ

Летище София и Националният борд по туризъм ще работят заедно за популяризиране на България

Ръководствата на Националния борд по туризъм (НБТ) и на SOF Connect, оператор на летище София ще работят заедно за популяризиране на България като атрактивна туристическа дестинация. На среща днес между Красимир Гергов, председател на УС на НБТ, д-р Мартин Захариев, заместник-председател на борда, д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на НБТ, проф. Стоян Денчев, председател на КС на НБТ, и Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на SOF Connect и екипа му бе постигната договореност двете страни да обединят усилията си за развитие на устойчива туристическа индустрия и популяризиране на България като атрактивна дестинация.

Двете организации се договориха още да работят съвместно с правителството за облекчаване и дигитализиране на процедурите по издаване на визи за граждани извън ЕС, което значително ще увеличи туристите в България, а освен това ще стимулира и авиокомпании да открият нови линии към София.

Страните се обединиха още около необходимостта от съвместна работа в посока единна комуникация на бранда България и важността на това как Летище София посреща посетителите си като основна входна точка на страната.

Развитието на плана за нови самолетни дестинации и преговорите на столичното летище с авиокомпаниите ще бъдат задълбочено обсъждани с туристическия бранш занапред, като така ефективността значително ще се повиши, стана ясно още на срещата.