Мариян Беляков

Г-н Мариян Беляков е член на Управителния съвет на Сдружение Национален борд по туризъм, в качеството си на Изпълнителен директор на „Пампорово“ АД.

Притежава две висши образования със специалност „Туризъм” в Мелбърн, Австралия, както и „Бизнес администрация“ в България. С дългогодишен опит в различни сфери на туризма, в компании и хотелски вериги в България, Австралия и Италия. От средата на 2010 г. успешно заема длъжността на Изпълнителен директор на „Пампорово“ АД.

„Пампорово“ АД е оператор на две ски зони - „Пампорово“ и „Мечи чал,“ както и собственик на цялата техническата инфраструктура в тях – лифтови съоръжения, модерна напълно автоматизирана система за изкуствено заснежаване и снегоутъпкващи машини. Основният продукт, който предоставя дружеството на своите туристи е зимна ски ваканция. Дългогодишната практика и традицията определят „Пампорово” АД като дружество, което предоставя пълен набор от обслужващи дейности, задоволяващи възможно най-големия набор от туристически услуги в планинския и ски туризъм. На практика, дружеството притежава, оперира и поддържа всички активи необходими за развитието на един зимен курорт. Обхвата на дейността на „Пампорово“ АД е насочен и в управлението на хотели от висок клас 5 звезди. От началото на 2019 г. дружеството разполага с изцяло новия Pamporovo Convention Center, а от декември 2019 г. отвори врати и новия модерен СПА и Уелнес център - Body & Soul SPA Lounge, който е най-големият уелнес център в курорта и един от най-големите по рода си в България.

„Пампорово“ АД извършва и туроператорска дейност като осъществява и поддържа туристически търговски отношения с едни от най-големите туроператори в страната и чужбина. След огромните инвестиции в подобрение на ски зоната и прилежащите към нея съоръжения, всяка година от 2011 насам курортът бележи значителен ръст на туристи от България, както и от Великобритания, Русия, Молдова, Сърбия, Македония, Румъния, Гърция, Турция, Израел и други страни. Вече работи и изградения нов Туристически център „Пампорово“, в който се предлагат богато разнообразие от над 30 различни туристически услуги, като: екскурзии, пешеходни турове, гарантирана седмична програма, вело турове и много други атракции.

Фирмата осъществява мащабни проекти и програми с избрани имиджови партньори, представители на различни сфери в бизнеса. Работи успешно с партньори като: „Bulgaria Air,” „Turkish Airlines,” „BMW България и Ауто Бавария”, „Албена“ АД, „OMV Save&Drive,“ „A1,” „ISIC cards.”