Марио Захариев

Г-н Марио Захариев е член на Управителния съвет на Сдружение Национален борд по туризъм и представлява ФеърПлей Интернешънъл АД.

Марио Захариев е основател, Председател на Съвета на Директорите и Главен Изпълнителен Директор на ФеърПлей Интернешънъл АД (ФПИ). Основана през 1993, днес тя е една от най-уважаваните компании и всепризнат лидер в строителството и инвестициите в недвижими имоти в България. Като визионер и предприемач, г-н Захариев успешно ръководи компанията през повече от 20 години на иновации в сектора на недвижимите имоти в страната.

През 2006 г. ФПИ създава ФеърПлей Пропъртис Мениджмънт ЕООД (ФППМ), която да позиционира бранда FPI Hotels & Resorts на туристическия пазар в България. В момента компанията управлява няколко хотела, в това число Арена ди Сердика Резиденс Хотел, Бутик Хотел Кристъл Палас и Хотел Хил в София, Ваканционно Селище Санта Марина до Созопол и Св. Иван Рилски - Хотел, Спа и Апартаменти в Банско, както и Инерджи Фитнес и СПА в София. В допълнение, компанията е активна и в управлението на имоти, като предлага услуги, включващи управление на собствеността, отдаване под наем и поддръжка на имотите в комплексите си.

През годините Марио Захариев многократно доказва своята обществена ангажираност, реализирайки и проекти, свързани с опазване на българското културно наследство. Примери за това са Бутик Хотел Кристъл Палас, чиято фасада е обявена за архитектурен паметкник и Арена ди Сердика Резидънс Хотел, където се помещава една от най-значимите културно-исторически няходки в София – Амфитеатърът на Сердика, датиращ от III-IV век.