Източник и кадър: bTV

Зарица Динкова не вижда причина да подаде оставка

След казуса със скъпите пържоли (три пържоли за 500 лв.), от които се оплака клиент на ресторант във Варна, се стигна до задочни обвинения между организациите на ресторантьорите и министъра на туризма Зарица Динкова.

Стигна се до там, че от ресторантьорите поискаха оставката на министъра.

Динкова обяви в интервю за bTV на 26 юли, че не вижда причина да подаде оставка и напомни, че като министър трябва да балансира между интересите на бизнеса и на потребителите.

„В една лодка сме с ресторантьорите и се опитваме да осигурим по-добър сезон в пика на лятото. Ресторантьорският бизнес е част от този продукт, но той е един по-голям продукт, в който е съсредоточен трудът на много хора, и трябва да се представи общата цел както за бизнеса, така и за държавата по най-добрия начин”, уточни министърът на туризма.

Тя напомни още, че държавата инвестира в подпомагането на бизнеса и очаква известна възвръщаемост – повишаване на качеството.

Зарица Динкова увери, че работи добре и с туристическия бранш и работят заедно по това да се рекламира българското Черноморие.

По думите й има ръст на туристите по Черноморието това лято – с около 8% спрямо миналото. Очакват се и много чужди туристи през октомври.

Гледайте целия разговор във видеото: