Източник и снимка: Св. Св. Константин и Елена Хондинг АД

Започва благотворителна кампания „Изкуството за деца в нужда 2019“

Фондация „Св. Св. Константин и Елена” обявява 11-тата благотворителна инициатива „Изкуството за деца в нужда”, в подкрепа на деца, младежи и девойки в неравностойно положение. Инициативата е в полза на над 100 деца от ЦНСТ „Изгрев“, ЦНСТ „Другарче“ и Центъра за специална образователна подкрепа „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кривня.

Кампанията за набиране на средства за подрастващи в риск съществува от 2009-та година и се осъществява чрез продажба на произведения на изкуството от арт галерията на Фондацията. За първа година произведенията могат да бъдат откупувани през нов онлайн арт магазин с повече от 200 творби на наши и чужди автори. Дарителите могат да избират между живописни творби, графики, рисунки, малки пластики, фотографии и икони. Благотворителната инициатива подпомага и висшето образование на студенти-отличници по стипендиантските програми „Туризъм”, „Здраве чрез СПА” и „Изкуства”.

От 18 октомври до 2 декември произведенията от каталога на Фондацията могат да бъдат откупени онлайн или във Facebook. На 3 декември в Галерия Графит ще се състои ежегодният благотворителен коктейл, на който творбите участват в групова изложба и продажба.

За 11 години съществуване инициативата има постоянни дарители от цялата страна – галерии и художници, които даряват благотворително творби, фирми, институции и частни лица, които ги откупуват в подкрепа на децата в риск. Набраните средства се изразходват целево – за образователните потребности на децата, за участието им в проекти и курсове, за организация на свободното им време, за по-добра битова среда и личен комфорт.