мартеници мартеници
Снимка: Юлиана НиколоваИзточник: фондация „Св. Св. Константин и Елена“

Започна благотворителна кампания Мартеници 2018 на Фондация Св. Св. Константин и Елена

По повод предстоящия празник Баба Марта започна поредната инициатива на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ за продажба на мартеници с благотворителна цел – кампания, която през годините се утвърди като успешна форма за подкрепа на деца, младежи и девойки в неравностойно положение, със специални потребности и лишени от родителска грижа.

Каталогът тази година предлага над 6 хиляди ръчно изработени мартеници, обединени в 60 модела – универсални, за ръка, за ревер, за кола, за офиса, за дома.

Всяка от мартениците е специална, защото в нея е вложена любов, въображение, търпение и защото е създадена с кауза – да помогне на дете. Моделите са изработени и дарени безвъзмездно на Фондацията от г-жа Марица Гърдева – общински съветник от Общински съвет – Варна. Материалите са естествени – използвани са вълна, памук, коприна, дървени декоративни елементи, материали от природата. Сред моделите можете да намерите подходящи за семейството, за приятелите, за колегите, за Вашите бизнес партньори или клиенти.

Купувайки мартеница с жест на внимание към тях, Вие дарявате радост и усмивки и на деца в неравностойно положение. За поръчка, моля попълнете заявката и я изпратете на e-mail: foundation@stconstantine.bg. За повече информация относно кампанията, моля свържете се с нас: тел.: 052 663 706.

Събраните средства от инициативата ще бъдат вложени в реализацията на нови творчески ателиета за децата от ЦНСТ „Другарче“, за организацията на свободното време и летните лагери на децата от ЦНСТ „Изгрев“ и Дом „Княгиня Надежда“, както и за осъществяването на спортните празници, в които ще участват през 2018 година възпитаниците на Помощното училище с интернат „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кривня.