Източник и снимка: МТ

Заместник-министър Модева и израелският министър на туризма Хаим Кац посетиха Банско

Заместник-министърът на туризма Мариела Модева и министърът на туризма на Държавата Израел Хаим Кац посетиха Банско, за да се запознаят с отличните условия за почивка и зимна ваканция в българския ски курорт.

Визитата е част от програмата на министър Хаим Кац, който е на двудневно работно посещение в България. В зимния курорт проф. Модева и министър Кац проведоха среща с кмета на Банско Иван Кадев. Тримата изразиха надежда, че израелските туристи в зимните курорти ще се увеличават с всеки изминал следващ сезон. Статистиката показва, че Банско е една от най-популярните български дестинации за израелските туристи. През 2022 г. над 16 хил. израелски граждани са посетили курорта.

В Банско заместник-министър Модева и министър Кац, заедно със своя домакин, посетиха ски зоната, където делегацията се запозна с отличните условия за професионален и любителски ски спорт, които България предлага и природните дадености на страната. На пистите министър Кац се срещна и с израелски туристи, които са на почивка в България.