Мартин Захариев

Зам.-председателят на Националния борд по туризъм д-р Мартин Захариев е посочен за предпочитан министър на туризма от над 18% от читателите на „24 часа“

Заместник-председателят на Управителния съвет на Националния борд по туризъм д-р Мартин Захариев е посочен за предпочитан министър на туризма от над 18% от читателите на „24 часа“ в онлайн анкета с въпрос „Кой в тази ситуация ще свърши работа като министър?“.

На 27 февруари 2023 г. „24 часа“ зададе този въпрос към читателите на медията като състави субективен списък от 150 имена на българи, били в екипите на 22 правителства или разпознаваеми като експерти, с призив да се гласува за тези, които се помнят като добри управленци или като експерти с визия.

„Целта е да покажем у кои българи виждате капацитет да работят в изпълнителната власт – нещо, което партиите не успяват да направят“, посочват от „24 часа“.

В анкетата са участвали над 20 хиляди респондента, а на въпроса „Кого предпочитате за министър на туризма?“ са отговорили над 4500 души. За всеки пост е можело да се отбележи повече от едно име.

анкета

Най-висок процент от гласовете събира Любен Дилов, член на комисията по туризма в парламента, над 26%. След него се нарежда бившия министър на туризма Николина Ангелкава с над 22%. Следва д-р Мартин Захариев, заместник-председателят на УС на НБТ и предложен от коалиция ГЕРБ-СДС за министър на туризма в проектокабинета на Николай Габровски. Сегашният служебен министър на туризма д-р Илин Димитров събира над 8% от гласовете.

ТУК можете да видите крайните резултати от анкетата на „24 часа“.