Източник и снимка: МТ

Зам.-министърът на туризма Павлин Петров посрещна първия полет от Баку на летище София

Заместник-министърът на туризма Павлин Петров посрещна първия полет от Баку на летище София, кацнал на 7 юни 2024 г.

Азербайджанският национален превозвач AZAL стартира полети два пъти седмично – във вторник и петък, като свързва София със столицата на Азербайджан Баку. В тържествената церемония по посрещане на първия полет от Баку, която по традиция беше съпроводена от воден салют, участие взеха Н. Пр. Хюсеин Хюсеинов – посланик на Азербайджан в България, Хесус Кабайеро – главен изпълнителен директор на летищния оператор СОФ Кънект и Камран Гаджар – регионален мениджър за Европа в AZAL.

Разположен на брега на Каспийско море, Баку освен столица, е и търговският център на Азербайджан. Градът е известен както със старинната си архитектура и вековна история, така и с модерните сгради като трите заострени небостъргача – кулите „Пламък“.

По време на церемонията деца, участвали в конкурса за детски разказ „Моето пътешествие“, организран от национална информационна агенция Bgtourism.bg, получиха своите награди, осигурени от Министерството на туризма, летище София и партньорите на конкурса. Конкурсът има за цел да вдъхнови колкото се може повече деца да разкажат по свой неповторим начин история от пътуванията си в България и по света.