Снимка: МТСИзточник: БТА

Зам.-министърът на транспорта Натова: Работим за подписването на меморандум за авиационната свързаност с Република Турция

Страната ни прави всичко възможно за подписването на меморандум за сътрудничество в областта на авиационната свързаност с Република Турция, след като през миналата година проект на споразумение беше изпратено и до Аржентина. Това стана известно от думите на заместник-министъра на транспорта и съобщенията Анна Натова. По време на Националния форум за авиотранспортна свързаност и туризъм, който се провежда в Бургас, тя припомни, че България вече има сключено споразумение за сътрудничество с Въздухоплавателната администрация на Китай.

Както БТА съобщи в средата на януари тази година Министерството на транспорта и съобщенията откри и конкурс за избор на авиопревозвач за четири въздушни линии до азиатската страна. Заповедта за откриване на конкурса бе подписана от министър Георги Гвоздейков, а посочените в нея градове са четири – Пекин, Шанхай, Джънджоу и Шънджън.

Бургаският регион притежава всичко, за да се развива транспорт, туризъм и всяко бизнес начинание. Черно море е морската врата на страна ни към света. Новото летище в Истанбул ни дава много възможности – то вече променя баланса на въздушния трафик в региона, коментира заместник-министърът на транспорта. “Бургас има всичко що се отнася до транспортна инфраструктура – добри пристанища, летище, железопътни линии и магистрала. Държавата прави всичко да увеличи полетите до Бургас и не само – до всички международни летища в България“, каза Натова.