х-л Majestic, Слънчев Бряг х-л Majestic, Слънчев Бряг
Снимка: Дит Хотели ООДИзточник: БНР - Радио Бургас

Закъснява сезонът в Слънчев бряг, чакат първите туристи за Великден

Сезонът в Слънчев бряг закъснява, съобщи радио Бургас. Първите туристи се очакват за Великден, като те ще бъдат основно румънци, гърци и българи, които ще празнуват Великден. Курортът се очаква да се напълни едва след 15-ти май.

Подготвят се комплексите, посочва Диана Колчева – председател на Клуба на хотелиера в община Несебър: „Добре е да се почистят всички помещения. Започват съответно ремонтите, ако има течове. Трябва да се профилактира дограмата. Тече усърдното подбиране на кадри“.

По крайбрежната алея търговските обекти и заведенията все още са затворени. Заетите в бранша прогнозират по-слаб сезон. Очакванията им: „Чува се, че няма ранни резервации, че резервациите са 50 процента надолу от миналата година, което се отразява на посещаемостта на нашите обекти“.

„Всичките сезони вече са трудни. Не е като едно време. Оставяха те да работиш. Сега с тези проверки, наемите всичките са с 10 пъти по-високи от 2013-та спрямо сегашната“, коментират в Слънчев бряг.

„Работиш да изкараш една заплата“, оплака се един от заетите в сферата.

Като основни проблеми на Слънчев бряг работещите в търговията и услугите посочват лошата инфраструктура и насочването на туроператорите към неплатежоспособни летовници.