Бургас Бургас
Източник: бТВ

За късен летен сезон Бургас ще разчита на туристи от Румъния, Сърбия и Македония

„Очакваме постепенно отпадане на тежките мерки и ограничения, което ще ни даде шанс за късен летен сезон. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов за bTV на 1 май 2020 г.

„Вече сме подготвени, че това ще стане повече с автомобили. Разчитаме много на вътрешния пазар и на съседните държави – Румъния, Сърбия и Северна Македония. Подготвят се и пакет от мерки за реклама, промоции и презентации на туристическите услуги“, добави той.

„Доволен съм от хората и им благодаря, че спазват изискванията. Хората проявяват самоконтрол, спазват отстояние, носят маски. Не се ползват детските площадки и спортните уреди“, обясни Николов.

Най-вероятно другата седмица ще бъде пуснато пътническото корабче до остров Света Анастасия, който се води паркова зона. Музеят и ресторантът там няма да работят, а единствено хотелската част.

„Спадът на приходите в общината през последните два месеца е 70%. Това е изключително тежка ситуация и затова сме спрели всички нежизненоважни разходи в града“, каза още Димитър Николов.