културен туризъм възстановка във Велико Търново
Източник и снимка: culturaltourism.info

XV Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ – Велико Търново 2018

Културното наследство ще е във фокуса на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“, което ще се проведе от 19 до 21 април 2018 г. във Велико Търново. XV-то издание на борсата е под мотото „Нашето наследство: където миналото среща настоящето“, какъвто е и девизът на тазгодишната Европейската година на културното наследство.

Целта на форума, който тази година за първи път ще се проведе в Двореца нa културата и спорта „Васил Левски“, е насърчаване и опознаване на културното наследство и многообразието му в контекста на общоевропейското пространство.

Българските участници ще имат възможност, в дните на изложението, да представят потенциала на своя регион – културни, исторически и природни забележителности, археологически и архитектурни обекти, артефакти, художествени произведения, изкуства, занаяти, традиции, обичаи, празници и фестивали.

Освен в Двореца на културата и спорта различните арт събития, възстановки, занаяти и културни прояви ще се провеждат на различни атрактивни места във Велико Търново, които ще се превърнат в техен естествен декор.