мобилно приложение на Wizz Air ново мобилно приложение на Wizz Air
Източник и снимка: Wizz Air

Wizz Air с ново мобилно приложение

Wizz Air пусна ново мобилно приложение с изцяло нов timeline, по-лесна резервация и дигитална бордна карта.

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа обяви на 6 юли 2017 г. пускането на изцяло ново мобилно приложение, което от днес е достъпно безплатно за всички Android и iOS потребители.

Глобалните тенденции показват, че ролята на мобилните приложения ясно се увеличава. През 2016 около 49% от транзакциите на електронната търговия включват смартфон и се очаква да достигнат над 80% до 2020*. Тенденцията напълно съвпада с опита на Wizz Air: последната година броят на активните потребители на мобилни WIZZ приложения е нараснал от 2.6 милиона на 4.1 милиона.

Като авиокомпания, насочена към осигуряване на възможно най-доброто преживяване на клиента, Wizz Air реши да въведе напълно ново приложение, предоставящо лесни решения за използване, в отговор на нуждите на пътниците, които винаги са в движение и търсят най-бърз достъп до детайлите на своите резервации.

Характеристиките на новото WIZZ приложение включват чисто нов график, за да направи още по-удобно следването на основните етапи на пътуването от момента на резервацията до пристигането на полета, както и по-лесен начин на резервация и включена бордна карта в приложението, която остава достъпна и в офлайн режим, без интернет връзка.

Миналата година Wizz Air представи и изцяло нова онлайн платформа. Оттогава ускореното нарастване на мобилния трафик и общия брой посетители превърна Wizzair.com в шестия по посещаемост уебсайт на авиокомпания в света. Постигайки очакванията на вечно движещите се клиенти на авиокомпания, WIZZ е горда да бъде номер едно по мобилност авиокомпания сред първите 10.

Хари Дрок, ръководител електронна търговия на Wizz Air, каза: “Ние видяхме, че броят на потребителите на смартфони значително нараства, затова се радвам, че пускаме ново мобилно приложение. Благодарение на удобните му характеристики за ползване, които включват бордна карта и следене на разписанието – новото приложение ще обслужва нашите пътници като придружител през цялото WIZZ пътуване от момента, когато резервират полета си до прибирането им вкъщи.”