Wizz Air Варна Wizz Air Варна
Източник и снимка: Wizz Air

Wizz Air с 6 нови евтини линии от Варна

През първите шест месеца на 2017, повече от един милион пътници са пътували с WIZZ до и от България, 39% повече отколкото през същия период на предишната година.

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, и водещ превозвач в България, днес празнува важно събитие-откриването на 28ма база във Варна, България. Авиокомпанията базира един нов самолет Airbus A320 на летище Варна, стартирайки шест допълнителни нискотарифни линии от втората база в България до Дортмунд и Мюнхен Меминген в Германия, Айндховен в Холандия, Ларнака в Кипър, Милано Бергамо в Италия и Тел Авив в Израел. С отдавна популярната Лондон Лутън и наскоро откритата вътрешна линия до София, Wizz Air сега свързва Варна с осем дестинации в седем държави, на цени от 29.99 лева.

Установяването на база представлява инвестиция на WIZZ във Варна от 99 милиона щатски долара и създаване на 36 преки работни места в авиокомпанията. Оперативната база и разширяването на мрежата ще допринесат за развитието на местната икономика, подпомагайки авиацията, транспорта, хотелиерството и туристическата индустрии. През 2017, Wizz Air има 333,000 места пуснати в продажба по линиите от Варна, което представлява 218% ръст на годишна база.

Първият български полет на Wizz Air излетя от София през септември 2005. Оттогава авиокомпанията стана пазарен лидер в страната и е превозила повече от 9.5 милиона пътници от и до трите български летища: София, Варна и Бургас, разширявайки постоянно нискотарифната си мрежа.

Wizz Air сега има осем базирани в България самолета, седем в София и един на летище Варна, и над 300 служители, ориентиран към клиентите екипаж. През първите шест месеца на 2017, повече от един милион пътници са пътували с WIZZ до и от България, 39% повече отколкото през същия период на предишната година.

С разширената си мрежа, оперативността на авиокомпанията, подкрепя повече от 1300 индиректни работни места в асоциираните индустрии през 2017.

Подчертавайки ангажимента си към България, Wizz Air вече обяви значително разширяване на капацитета си на Летище София, от март 2018 г., като добави две нови линии и общо 22 допълнителни седмични полета към разписанието си.

Wizz Air сега предлага 44 линии от три български летища. Wizz Air вече обслужва линии с дестинация София със 7 полета седмично и цени на билети, стартиращи от 34.99 лв.

WIZZ AIR НАЙ-НОВИ ЛИНИИ ОТ ВАРНА:

Дестинация

Дни

Начало

Цени от*

Дортмунд

понеделник, сряда, петък

21 юли

58.99 BGN

Айндховен

четвъртък, неделя

23 юли

39.99 BGN

Ларнака

четвъртък, неделя

23 юли

29.99 BGN

Mилано Бергамо

вторник, събота

22 юли

39.99 BGN

Mюнхен Меминген

вторник, събота

22 юли

43.99 BGN

Тел Авив

понеделник, сряда и петък

21 юли

48.99 BGN

 

Оуен Джонс, корпоративен директор на Wizz Air, каза: “Като водеща авиокомпания в България, сме щастливи да отбележим забележителен етап с откриването на втората WIZZ база в страната. Нашата нова оперативна база на Летище Варна създава редица местни работни места в WIZZ и с нашите бизнес партньори, и открива повече възможности за България, с осем нови маршрута от Варна. С рекорден брой 333,000 места в продажба през 2017, ние очакваме, че новите ни полети и ниски цени ще привлекат повече посетители към Българското черноморско крайбрежие, което ще стимулира туризма и хотелиерството. От друга страна сме убедени, че клиентите във Варна ще оценят възможността за посещение на вълнуващи WIZZ дестинации на нашите достъпни цени, докато се радват на отличното ни обслужване на борда. Ние оставаме отдадени на Варна и с нетърпение очакваме да продължим нашето ползотворно сътрудничество с летището.”

Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на Фрапорт България, каза в речта си по време на откриването: „ Днес, най-розовият, най-синият и най-яркият ден е много емоционален за нас, защото бележи откриването на 28мата Wizz Air база точно тук на Летище Варна и стартирането на 8 целогодишни линии. Също така бележи успешното завършване на тригодишен период на преговори и срещи с нашите партньори и приятели от Wizz Air.”