Wizz Air багаж стюардеса от Wizz Air
Източник и снимка: Wizz Air

Wizz Air без такси за ръчен багаж от 29 октомври 2017

Wizz Air въвежда нова политика за кабинен багаж.

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, съобщи на 19 юли 2017 , че няма да начислява допълнителни такси за пренос на голям ръчен багаж в кабината на самолета за всички полети на Wizz Air, от 29 октомври 2017.

Пътниците ще имат право да носят на борда един ръчен багаж с размери 55x40x23см. Тази чанта се включва в цената на билета.

Това представлява 50% увеличение на размера в сравнение с предишната големина разрешен безплатен багаж

Клиентите пътуващи на 29ти октомври 2017 и след тази дата, които вече имат закупен ръчен багаж директно през каналите на Wizz Air*ще получат 120% от платената сума, като кредит по техния WIZZ профил

Проучване за удовлетвореността на клиентите, показва, че повече от 80% от пътниците на Wizz Air** оценяват WIZZ високо по отношение на приятелското и професионално обслужването на борда. Wizz Air постоянно се вслушва в обратната връзка на клиентите и вярва, че новата политика за ръчния багаж ще подобри още повече WIZZ пътуването.

Авиокомпанията обяви също нова опция към услугата WIZZ Priority. От днес за всички полети WIZZ Priority включва:
– Качване с предимство на борда
– Пътниците могат да носят в кабината една допълнителна малка чанта (с максимални размери 40x30x18cm)
– От 29 октомври гарантира, че ръчният багаж ще бъде разположен в кабината (също за пътниците при покупка на WIZZ Go, WIZZ Plus и WIZZ Privilege Pass)

При представянето на финансовите резултати за първото тримесечие, Йозеф Варади, изпълнителен директор на Wizz Air каза: “Днешните новини подчертават ангажимента на Wizz Air постоянно да предоставя отлично преживяване на клиентите с всяка стъпка по време на пътуването. Wizz Air се гордеем с нашите лесни софтуерни решения, модерни технологии и ефективност на нашия флот, както и с изключително обслужване на борда и с професионализма на нашия екип. Ние работим усилено, за да сме сигурни, че WIZZ преживяването е лесно и безпроблемно, колкото може да бъде, и това че няма да има повече такси за ръчен багаж за всички полети на Wizz Air от 29 октомври ще подчертае нашия ангажимент да следваме тази мисия.”