Опера на върховете Опера на върховете
Източник и снимка: Геотехмин ООД

Второ издание на „Опера на върховете“ Белоградчишки скали 2017 с подкрепата на Геотехмин и хотел „Скалите“

За втора поредна година летният фестивал „Опера на върховете“ Белоградчишки скали 2017 се проведе с подкрепата на Геотехмин ООД и хотел „Скалите“, гр. Белоградчик.

Поради големия интерес към фестивала от страна на българската и чуждестранната публика, тази година Софийска опера и балет предложи на почитателите на оперното и балетното изкуство изключително разнообразна програма.

Възхитителният фон на Белоградчишките скали се превърна в сцена и част от декора за пет оперни спектакъла и три балетни представления. В рамките на фестивала от 21 юли до 6 август под открито небе бяха представени оперите „Набуко“, „Лакме“, „Тоска“, „Пепеляшка“ и „Мадам Бътерфлай“ и балетите „Кармен – сюита“ и „Расподия в синьо“, „Дон Кихот“ и „Зорба Гъркът“. Част от програмата бяха седемте постановки в пещера „Магура“ на пещерната импресия по музика на Вагнер „Богове, великани, джуджета, валкюри“.

Фестивалът “Опера на върховете“ Белоградчишки скали се превръща в едно вълнуващо събитие за културния календар на Северозападна България. Генералният спонсор на събитието Геотехмин ООД подпомага социални, културни и образователни каузи в регионите, в които развива дейност и община Белоградчик е един от тях.