Ирена Георгиева Зам.-министър Ирена Георгиева открива Втория Регионален фолклорен събор на народното творческо „Св. Константин“.
Източник и снимка: Министерство на туризма

Втори Регионален фолклорен събор на народното творческо в община Пещера

Зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева поздрави участниците и гостите на Втория Регионален фолклорен събор на народното творческо „Св. Константин“.

Събитието е поредното доказателство за последователната работа на община Пещера в усилията й да се развива като разпознаваема туристическа дестинация. Това заяви заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева по време на откриването на Втория Регионален фолклорен събор на народното творческо „Св. Константин“ 2017 в курортната местност.

В церемонията участие взеха и кметът на Пещера Николай Зайчев, народният представител Десислава Костадинова и областният управител на област Пазарджик Стефан Мирев.

Зам.-министър Георгиева поздрави участниците и гостите на тазгодишното издание на фолклорното събитие и заяви, че подобни мероприятия са безспорно важен фактор не само за утвърждаване на българщината, но и за привличане на повече туристи.

„Това е още един повод повече хора да се запознаят с богатия туристически потенциал на местността и отново да посетят местните забележителности. Затова и Министерството на туризма приветства всяка проява, която стимулира запазването и развитието на фолклорните традиции и занаятите“, допълни още тя.

През 2017 година Регионалният фолклорен събор на народното творческо „Св. Константин“, който се организира от община Пещера, се проведе в два поредни дни – 29 и 30 юли. Тазгодишното издание на форума събира на едно място повече от 140 състава от цялата страна.