туристическо лого на България туристическо лого на България
Източник и снимка: Министерство на туризма

Втори Международен семинар По Западния път на коприната в София

Министърът на туризма Николина Ангелкова открива Втория Международен семинар „По Западния път на коприната“.

Събитието се организира от Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН и Министерството на туризма на Република България със сътрудничеството и подкрепата на Европейската комисия.

Семинарът се провежда на 27-28 юни 2017 г. в София Хотел Балкан. Официалната церемония по откриването ще се проведе от 9:00 ч. до 10:00 ч. на 27 юни 2017 г. Събитието е открито за представителите на средствата за масова информация.

Събитието ще бъде разделено на 3 части – два уъркшопа и техническо посещение. Поканени са представители на страните-членки на програмата „По пътят на коприната“, български и чуждестранни представители на научно-изследователски центрове, браншови организации и бизнеса.

България членува в програмата на СОТ „По пътят на коприната“ от 2012 г. Вторият международен семинар „По западният път на коприната“ се провежда в рамките на „Инициативата за развитие на туризма по Западния път на коприната“. Това е съвместен проект на Световната организация по туризъм и Европейската комисия и е част от европейската инициатива „Подобряване на разбирането за европейския туризъм“. Чрез реализирането на този проект се цели популяризиране на възможностите за осъществяване на туристически дейности по западните участъци на Пътя на коприната.

Една от основните идеи на инициативата е да бъдат обособени туристически маршрути по „Западния път на коприната“, а в дългосрочен план се очаква това да доведе до интензифициране на транснационалното сътрудничество между страните, членуващи в програмата на СОТ „По пътя на коприната“.

Пълната програма на семинара може да разгледате ТУК.