Източник и снимка: Община Кюстендил

Възстановяват автобусната линия от Кюстендил до Осоговската планина

Автобусната линия по направлението Кюстендил – местността Трите буки до високата част на Осоговската планина, спряна преди години, се възстановява, обявиха от Общината.

Първият автобус по линията тръгва в 7.30 ч., а цената на билета в едната посока, 20 километра, е 2,70 лева.

Часовете на тръгване ще бъдат всяка събота в следния график:
Кюстендил – Трите буки: 07:30 ч.; 15:30 ч.
Трите буки – Кюстендил: 08:30 ч.; 16:30 ч.

Спирки по маршрута: Автогара Кюстендил, ул. „Шести септември”, Секвоя, Пазара, Ильо войвода, разклон Герена, Лозята, разклон Чешмето, Богослов1, Богослов2, х. „Иглика”, Студен кладенец, Памука, х. „Осогово”, х. „Трите буки”.

По този начин ще се осигури директна и бърза връзка на туристи и гости на града до туристически забележителности в Осоговската планина, свързвайки град Кюстендил с места за настаняване и атракции, до които в момента не можеше да се стигне с обществен транспорт.

С възстановяването на автобусната линия до местността Трите буки ще се осигури директна и бърза връзка на туристи и на гости на града до забележителностите в Осоговската планина, свързвайки Кюстендил с места за настаняване и с атракции, до които в момента не може да се стигне с обществен транспорт, коментират от общинската администрация.

Очаква се до високия дял на планината, оттам и до първенеца на Осогово – връх Руен, 2 251 м, да се придвижват основно туристи и природолюбители.