Източник и снимка: МТ

В Полша стартира опознавателен тур за възможностите за туризъм в България

Гданск бе първата спирка на опознавателната кампания, която постави прожекторите върху българския туризъм за поредна година на пазар Полша. Пред близо 40 представители на различни местни туроператори и агенти, в присъствието и на журналисти, в полския град бяха представени възможностите на България като туристическа дестинация. Българските фирми изразиха задоволство от проявения интерес и многото конкретни задавани въпроси по време на откриващото събитие.

В рамките на 4 дни – от 22 до 25 април, в градовете Гданск, Познан, Вроцлав и Варшава се срещат представители на бизнеса, за да обменят идеи и предложения за това как да бъде запазена тенденцията на оптимизъм, която се наблюдава на този пазар. Това е трета поредна инициатива, която се реализира благодарение на съвместните действия на Националното туристическо представителство във Варшава и Сдружение „Алианс Българско Черноморие“. По време на поредицата събития и срещите с бизнеса своите концепции ще изложат Николай Костов, аташе по туризъм към посолството ни във Варшава, както и Милена Тодорова от сдружението. Събитието е отличен пример за партньорство между държавата и частния сектор в съвместните усилия за повишаване на интереса към страната ни.

И през това лято се очаква да се запази тенденцията за ръст на полски туристи, които въпреки трудната геополитическа среда, припознават България като една от петте най-предпочитани държави за своята почивка. Основните полски туроператори се радват на засилен интерес и нивото на ранните записвания продължава да бъде високо. Положителен фактор за това е и подобряването на транспортната свързаност на двете страни. Николай Костов съобщава, че българското посолство и Националното туристическо представителство продължават да работят по инициативата си за постигане на целогодишна пряка самолетна връзка между Гданск и Бургас, а не само за летния сезон. Предстоят срещи и с новите представители на местната власт.

Наред с привлекателността на нашето Черноморие, все повече полски туристи се насочват и към вътрешността на страната ни. Засилен е интересът към столицата София, която се възползва от увеличаването на броя на полетите от редица полски градове.

Културните забележителности на Пловдив също се оформят като запазена марка за полските туристи. През последните години близо половин милион полски граждани се насочват към България, използвайки успешно нейните дадености през всички сезони на годината.