туристически щанд на България в Кишинев, Молдова

В Молдова се интересуват от морски и планинския туризъм в България

Министерството на туризма организира национално представяне на България с информационен щанд от 100 кв. м на Международното туристическо изложение TOURISM.LEISURE.HOTELS 2017 в Кишинев, Молдова, което се провежда от 6 до 9 април 2017 г.

Участието в 22-рото издание на борсата е по Програмата за национална туристическа реклама за настоящата година. Заедно с Министерството на туризма в щанда на България, който е разположен на централно място, се включиха 14 туристически фирми, които разкриват възможностите на страната като целогодишна дестинация за масов и специализиран туризъм.

Посетителите и бизнесът проявяват подчертан интерес към възможностите за ваканции по Българското Черноморие, вино и гурме турове, както и СПА процедури към основните туристически пакети.

Основното търсене на пазар Молдова е към морските продукти на България, като с потенциал за развитие са офертите за планински и екотуризъм. През 2016 г. страната ни е била посетена от над 179 хил. молдовски туристи, което е с повече от 9% ръст спрямо предходната година.

TOURISM.LEISURE.HOTELS 2017 в Кишинев е изложение за професионалисти и масова публика и на него се представят над 140 изложители от 8 страни.