курортът Св. Св. Константин и Елена курортът Св. Св. Константин и Елена
Източник и снимка: Св. Св. Константин и Елена Хондинг АД

В курорта Св. Св. Константин и Елена вече има алея на скулпторите

Нови четири скулптури от русенски камък допълниха арт колекцията на открито в курорта Св. Св. Константин и Елена. Творбите „Трон“ и “Трите корморана” са дело на българските автори Иван Иванов и Ненко Чернев.

Реализирането на новите произведения стана възможно след като V пленер по скулптура „Докосване до природата“ получи през тази година допълнително финансиране от Община Варна за второ издание.

Каменните творби са интегрирани в парковите пространства на Св. Св. Константин и Елена като част от нова крайбрежна алея на скулптурите. Тя е създадена с произведения от предходни издания на пленера като естествено допълнение на крайморския пейзаж.

Алеята създава усещане за една различна морска обстановка и възможност за разходка покрай чудати морски създания, русалки и странни морски създания, излезли от дълбините на морското дъно. Скулптурната алея се намира между Хотел Астор Гардън и Вила Чинка и е със свободен достъп за всички посетителите и гости на курорта.

А ако продължите разходката си към манастира „Св. Св. Константин и Елена“, в зелените му пространства е разположена и изложбата от 5-те творби, реализирани през май от участвалите в първото издание на пленера творци от Индия, Белгия, Македония, Турция и България.