хотел в Турция хотел в Турция
Източник: bTV

Турските курортите няма да поскъпват въпреки коронавируса

Турските курортите няма да поскъпват въпреки коронавируса. Цените остават такива, каквито предварително са договорени с туроператорите, уверява федерацията на хотелиерите.

Турция възнамерява да открие туристическия сезон в края на май, когато е краят на свещения месец Рамазан. Туристическото министрество ще предприеме агресивна рекламна кампания две седмици по-рано, съобщи bTV.

Независимо дали ще има наплив на туристи или сезонът ще остане слаб заради пандемията, ние няма да променяме вече договорените цени, уверява председателят на федерацията на хотелиерите Сурури Чорабатър.

В опит да запази клиентите си, туристическият бранш няма да орязва услугите. Хотелиерите дори уверяват, че шведските маси в олинклузив хотелите ще останат, въпреки очакваните загуби.Браншът предвижда далеч по-големи разходи заради мерките за безопасност на туристите, като оборудване с устройства за дезифектанти и повишени санитарни изисквания.

Прогнозите на туристическото министерство в Анкара са, че в началото на лятото сезонът ще бъде слаб. Към средата на август обаче туристическата индустрия ще се върне към нормалния си ритъм.