Албена курортен комплекс Албена
Снимка: Юлиана НиколоваИзточник: радио Фокус

Туристите от Беларус резервират лятна почивка предимно в България, Гърция и Турция през 2018 г.

През късната пролет и лято туристите от Беларус може да бъдат открити на почивка в България, Гърция и Турция, отбелязва информационният портал „Беларусь Сегодня“.

Представителите на туристическия бранш в Минск поясняват, че в списъка на предпочитаните дестинации на беларусите попадат още Испания, Черна гора и Италия, следвани от Египет, Хърватия и Тунис, предава радио Фокус в рубриката „Балкански туристически часовник“.

Ранните резервации за почивки през летния сезон на 2018-та година стартира още в края на предходната година и по традиция ще приключи в края на месец март.

По данни на Белстат, Националния статистически институт на Беларус, най-популярните направления на организираните туристи през 2017 г. са Турция, посетена от 140 159 беларуси, Египет със 123 814 и Украйна с 86 964. България се нарежда на четвърто място – през 2017 г. страната ни е посетена от 62 356 туристи от Беларус.

В „Топ 10“ на най-популярните дестинации за беларусите попадат още Русия, Испания, Полша, Гърция, Черна гора и Чешката република.