Баба Вида крепост Баба Вида, Видин
Снимка: Бисер ЯневИзточник: БТА

Туристически маршрут за хора над 55 години в български и румънски градове

Нов туристически маршрут, предназначен на хора над 55-годишна възраст, е създаден във Видин, Монтана, Калафат и Крайова, Румъния. Това съобщи за БТА Евтим Стефанов, ръководител на Агенцията за регионално развитие и бизнес център във Видин.

Четиридесет туристи от България и Румъния са започнали туристическата обиколка в българските и румънски градове на 12 октомври, която е завършила днес в Крайова.

Началната точка на маршрута е от старинната крепост „Баба Вида“ до Белоградчик, където туристите са разгледали крепостта „Калето“ и са се издигнали с топловъздушен балон над скалите.

По програмата са посетени градовете Берковица, Вършец и Чипровци, както и Клисурският манастир, от област Монтана. Туристите са преминали част от трасето с електрически велосипеди. В Румъния туристите са разгледали селата Маглавит и Четате, община Калафат и са завършили обиколката днес в областния център Крайова, с посещение на ботаническата градина, парк „Николае Романеску“ и историческата част на града, допълни Стефанов.

Маршрутът е подготвен и изработен от Агенцията за регионално развитие и бизнес център по проект „Приятелски дестинации за хора над 55“, финансиран от програма Интеррег – Румъния – България.