Св. Константин 2018 Зам.-министърът на туризма Любен Кънчев откри Трети национален фолклорен събор „Св. Константин“ 2018
Източники снимка: Министерство на туризма

Трети национален фолклорен събор „Св. Константин“ 2018

Зам.-министърът на туризма Любен Кънчев поздрави участниците и гостите на Третия национален фолклорен събор на народното творчество „Св. Константин“ 2018 в едноименната курортна местност.

„Този тип събития са изключително важни не само за запазване на българския дух, но и за привличане на повече туристи. Инициативата събира местните жители и много гости, които, освен да се потопят в магията на фолклора и народните танци, опознават културата и бита на местните хора“, заяви той.

В церемонията по откриването участие взеха също кметът на Пещера Николай Зайчев и областният управител на област Пазарджик Стефан Мирев.

Зам.-министър Кънчев поздрави участниците и гостите на тазгодишното издание на фолклорното събитие и заяви, че празникът е доказателство за непрестанните усилия на община Пещера да развива туризма в региона, който се превърна в добра традиция за съхраняване на народните обичаи и фолклор.

„Подобни празници на духа допринасят и за устойчивото развитие на туризма както на регионално, така и на национално ниво, обогатявайки предлаганите услуги за превръщане на страната в целогодишна туристическа дестинация“, допълни още той.

Кметът на Пещера Николай Зайчев благодари на министъра на туризма Николина Ангелова за подкрепата. „Радвам се, че успяхме да наложим традиция в този прекрасен Балкан и в нашия курорт „Св. Константин“, заяви кметът.

Тази година фолклорният събор се проведеде в два поредни дни – 28 и 29 юли. Събитието събра на едно място повече от 170 състава от цялата страна и над 1300 участници.