Аquahouse Thermal & Beach х-л Аquahouse Thermal & Beach
Източник и снимка: Св. св. Константин и Елена

Св. Св. Константин и Елена стана партньор на Ensana, европейски лидер в СПА туризма

Aquahouse hotel & SPA в курорта Св. Св. Константин и Елена се присъединява към портфолиото на Ensana, водещия европейски оператор на медикъл спа хотели.

„Имаме удоволствието да обявим нашето партньорство с Ensana. Това ще ни позволи да предоставяме уникални услуги, фокусирани върху подобряване на общото здравословно състояние на нашите клиенти, превенция и усъвършенствани здравни програми, всичко в духа на първокласното хотелиерство. Добавянето на бранда Ensana в „Св. Св. Константин и Елена“ е част от нашата дългосрочна стратегия за развитие на курорта като целогодишна морска, спа и кулинарна дестинация“, каза Любомир Стамболийски, търговски директор в „Св.Св. Константин и Елена“ холдинг.

„Много сме щастливи да обявим, че разширяваме марката Ensana в България, страна с богата спа история, датираща от древни римски времена“, каза Франк Халмос, главен изпълнителен директор на Ensana. Компанията ще поеме управлението на популярния хотел Aquahouse hotel & SPA на 1 октомври 2023 г. и ще донесе своя богат опит в управлението и предоставянето на уникални здравни концепции, съчетаващи природни ресурси и експертни медицински познания.

Aquahouse hotel & SPA отвори врати през 2022 г. Намира се в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена“, който посреща гости от 1908 г. и е първият черноморски курорт в България. Хотелът предлага невероятно изживяване в своите над 400 стилно обзаведени стаи и апартаменти с изглед към Черно море. Aquahouse hotel & SPA предлага пълна гама от здравни СПА и уелнес процедури, базирани на лечебните свойства на термалната вода, която от векове се използва като източник на здраве и красота.

Хотелът предлага широка гама от вътрешни и външни басейни, както и обширна водна и термална зона. Термална вода е 46 градуса по Целзий и се използва за профилактика и успешно лечение на сърдечно-съдови заболявания, проблеми с ендокринната система, опорно-двигателния апарат и функционалната нервна система. Лечебните свойства помагат и за цялостното здраве на гостите, като подобряват текущото физическо състояние и имунната система.

Ensana е водещата марка за спа хотели в Европа, а групата в момента управлява 27 хотела в Чешката република, Унгария, Словакия, Румъния и Обединеното кралство, разположени в много от най-историческите спа градове в Европа – всички известни със своите естествени лечебни ресурси и възстановителни Имоти. Ensana разработи иновативна, интегрираща здравна концепция; естествени лечебни ресурси, комбинирани с актуална медицинска експертиза и съвременни диагностични методи, за да помогнат на гостите да постигнат личните си здравни цели. Групата се ангажира да подобри здравето и благосъстоянието на всички свои гости, поради което предоставя разнообразна гама от спа центрове, които да отговарят на всеки бюджет.