Държавна опера – Стара Загора Държавна опера – Стара Загора
Снимка: Община Стара ЗагораИзточник: БНР

Стара Загора е с обновен Туристически информационен център

В Стара Загора, по повод Световния ден на туризма, днес бе открита изложба и бе представен обновения Туристически информационен център. Информационният център по туризъм на Стара Загора е сред малкото сертифицирани у нас, каза заместник кметът на Общината Милена Желева, цитирана от БНР.

Милена Желева подчерта и членството на Община Стара Загора в Туристически район „Тракия“ и участието на Общината в много общи инициативи. Изпълнителният директор на Туристически регион „Тракия“ Радост Иванова подчерта, че е много важно хората да бъдат предизвикани да проявят интерес към туризма във всички негови аспекти.

На Алеята с кестените е разположена изложба, която представя държавите – домакини на събития по повод Световния ден на туризма през годините. „Идеята ни е този ден да присъства в културния календар на община Стара Загора.“, каза Маргарита Крумова, н-к отдел „Туризъм и младежки дейности“.

Изложбата ще остане днес в парк Пети октомври, а от утре ще бъде експонирана във фоайето на Общината. Световният ден на туризма в Стара Загора продължава с тематичен куиз тази вечер, който ще включва до 8 отбора с по 6 човека.

Повече чуйте в звуковия файл: