National Board of Tourism

Сръбската авиокоппания „ЕърСърбия“ открива през април полети от Белград до още четири гръцки туристически дестинации

самолет на Air Serbia

Гръцкият министър на туризма Василис Кикилиас се срещна с делегация на групата за приятелство Сърбия-Гърция на сръбския парламент и с посланика на Сърбия Душан Спасоевич, предаде за БТА гръцката агенция АНА-МПА, позовавайки се на прессъобщение. Гръцкият парламент беше представен от депутата от Нова демокрация Христос Букорос, председател на съответната група за приятелство в гръцкия парламент.

Разговорът беше конструктивен и насочен към по-нататъшно насърчаване на двустранното сътрудничество в областта на туризма, отбелязва АНА-МПА.

Сръбската страна обяви, че от април 2023 г. авиокомпанията „ЕърСърбия“ (AirSerbia) ще извършва полети до още четири гръцки дестинации: три полета седмично до Ираклион (като четвърти ще бъде добавен през юни), три полета седмично до Ханя, два полета седмично до Корфу и два полета седмично до Родос.

Двете страни се съгласиха, че е важно да се ускорят процедурите за разрешаване на въпроси, свързани с работата на Гръцката национална туристическа организация в Белград и с работата на Туристическата служба на Сърбия в Атина.

Сръбската страна посочи допълнителната икономическа тежест за сръбските туристи в Гърция заради таксите за роуминг, като каза, че това води до годишна загуба на 300-400 хиляди туристи от Сърбия всяка година.

Накрая двете страни подчертаха значението на системното насърчаване на зимния туризъм между Гърция и Сърбия.

Exit mobile version