туристическо лого на България туристическо лого на България
Снимка: МТИзточник: БТА

Специализирана трудова борса в сферата на туризма се проведе в Добрич

Специализирана трудова борса се проведе днес във фоайето на Младежки център – Добрич. Участие в нея взеха представители на туристическия бранш, които ще наемат персонал за летния сезон и безработни лица. Тя е организирана от Агенцията по заетостта и Дирекция „Бюро по труда“ – Добрич със съдействието на Община Добрич.

Целта на специализираната трудова борса е безработните да се срещнат директно с работодателите, да имат възможност да обменят контакти и информация, да получат обратна връзка. Това каза на откриването директорът на Дирекция „Бюро по труда“ – Добрич Северина Савова. „Над 20 работодатели от сферата на ресторантьорството и хотелиерството представят своите организации днес. Очакваме да бъдат обявени над 600 свободни работни места в тези дейности“, каза пред медиите Савова. Тя добави, че и на това издание на трудовата борса има работодатели, които идват за първи път.

Гости на специализираната трудова борса бяха областният управител на Добрич Йорданка Костадинова, заместник-кметът „Стратегическо развитие и икономика“ на община Добрич Павел Павлов, заместник-кметът „Хуманитарни дейности, европейски проекти и програми и икономическа политика“ на община Добричка инж. Румяна Иванова и председателят на регионалната организация на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Димитър Димитров.

Областният управител благодари на ДБТ – Добрич и на работодателите, че дават шанс на добруджанци да се реализират на пазара на труда и да участват в процес, който носи удовлетворение както на бизнеса, така и на всеки един човек. „В навечерието на туристическия сезон вярвам, че борсата е възможност за всеки според квалификацията си да намери своето място на пазара на труда и то чрез пряко договаряне с работодателя“, каза още Йорданка Костадинова.

Димитър Димитров също изказа своята благодарност към Агенцията по заетостта и ДБТ – Добрич за възможността да се срещнат работодателите с търсещи работа лица и да обменят контакти, изисквания и очаквания за предстоящия сезон.

Учатие в трудовата борса взеха и Областен информационен център – Добрич и Военно окръжие – Добрич.