Бургас Бургас
Снимка: Община БургасИзточник: Burgas24.bg

Спешно вдигат нов туристически информационен център в Бургас

Изграждането на нов информационен център стартира на 10 май в Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg. Идеята е обектът да обслужва наплива от гости на града, привлечени от нискотарифните полети. Очаква се той да е напълно готов до края на месец май.

Новият информационен център ще бъде позициониран на възможно най-достъпното място – на ъгъла на „Александровска“ и „Богориди“, в района на Часовника, където минава най-големият поток от туристи. Парцелът е бил държавна собственост, но е прехвърлен на община Бургас.

„Това, което правим е временна постройка, която да обслужва туристите и гостите на града, които пристигат с нискотарифните полети. Тъй като те са самостоятелни туристи и не идват организирано, целта ни е да ги улесним максимално и да им помогнем по-лесно да намират информация за атракциите в града“, каза за Burgas24.bg директорът на общинско предприятие „Туризъм“ Росалина Димитрова.

„В Бургас има 4 туристически информационни центъра, но не всички са с целогодишен характер и с добра локация. Това беше и мотивът ми на предходната сесия на Общински съвет да повдигна въпроса в докладна записка, касаеща промени в Наредбата за преместваемите обекти. Правилното място на един туристически информационен център наистина е до Часовника, където минава големият поток от хора. Нееднократно съм казвал, че масово туристите все още възприемат Бургас като административен център и предпочитат да отсядат на юг или север от нашия град. С изнесен център тази тенденция може да бъде преобърната“, отбеляза председателят на комисията Живко Табаков.