Слънчев бряг Слънчев бряг
Снимка: Радис груп АДИзточник: БГНЕС

Спад на ранните записвания в Слънчев бряг

Спад на ранните записвания в Слънчев бряг заради коронавируса. За това алармираха хотелиери и туроператори, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

От близо седмица туроператори започнали да отчитат спад на ранните записвания за летните ни курорти. Южното ни Черноморие е една от най-привлекателните дестинации за израелски туристи. Заради коронавируса обаче, първите ще пристигнат у нас с месец закъснение, а не както предни години през април.

„Отложихме чартърната програма за 3 май, като на 100% не е сигурно. Плановете са да започне на 3-ти май. Всичко зависи от обстоятелствата, които ще се наложат през следващия месец“, каза туроператорът Виолета Глухова.

Почетният консул на Израел у нас Орлин Мандов заяви, че пазарът в тази страна е динамичен. „Ако го нямаше коронавируса това можеше да се промени. За съжаление към момента няма нищо оптимистично и едва ли ще променим тази статистика“, каза той.

И ако лято 2019 не се радваше на достатъчно туристи по родното Черноморие, този сезон се очакват още по-малко. Според хотелиери отливът ще е с близо 10%, което създава огромни трудности на бранша.

„Колегите са в ситуация на незнание какво ще се случва – дали ще продължи този спад, да назначават ли рано персонал, как ще се обслужват кредити, ако продължи спада и как въобще ще върви сезона“, сподели хотелиерът Диана Колчева.

Към този момент няма отказани резервации, колкото и да са малко те. Браншът се притеснява обаче, че ако има случай на коронавирус в Бургаския регион, сезонът е обречен.