Албена ваканционно селище Албена
Снимка: Юлиана НиколоваИзточник: Албена АД

Софийска опера и балет със Зорба гъркът за гостите на Албена

Концертът е изцяло финансиран от Албена АД и входът ще бъде свободен за всички гости.

На 15 юли 2017 г., събота, от 21:00 ч. на откритата сцена пред хотел Добруджа във ваканционно селище Албена, ще гостува Националната опера и балет. Гостите ще се забавляват със „Зорба Гъркът” по романа на Никос Казандзакис и музика на Микис Теодоракис.

Спектакълът е една от най-успешните продукции в балетната история на Националния балет. Постановката е по хореография, режисура и либрето на Лорка Масине.

Митът за Зорба винаги е бил приет като символ на човешкия стремеж към свободата. Този спектакъл винаги е имал голям касов успех, игран е в над 30 страни и е посетен от над 3 милиона зрители.

„Зорба Гъркът“ става още от момента на своята премиера истинско културно събитие, което кара хората да затанцуват сиртаки и да се забавляват. „Никога не съм срещал човек, който умееше толкова добре да се забавлява, колкото Зорбас. А как само играеше сиртаки“ , споделил Никос Казандзакис.

Концертът е изцяло финансиран от Албена АД и входът ще бъде свободен за всички гости. Това е част от културната програма за месец юли, която продължава в събота 22.07 с участието на Тримата тенори.