Пампорово Пампорово
Снимка: Пампорово АДИзточник: БНР

Сняг, бели писти и зимно време очакват туристите в Пампорово

При много добри условия в курорта Пампорово започна новият зимен ски сезон. За празниците резервациите са почти изчерпани.

Стартът бе отбелязан със символична цена от 10 лева на дневната лифт карта. За началото пристигнаха скиори от София, Пловдив и Бургас, които останаха доволни от условията, времето и снега. Работят всички лифтове и по-голяма част от пистите.

Изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков се надява на по- добър сезон, защото миналогодишният по това време е бил трагичен. Разходите на дружеството заради скъпия ток са скочили с 200%, но цените са увеличени с около 20 на сто.

За някои периоди продажбите са спрени, тъй като няма свободни легла. Сезонът започна с пълно спазване на противоепидемичните мерки, като в един от големите хотели в Пампорово ще бъде разкрита лаборатория за бързи и PCR- тестове. На силен и успешен сезон се надява и министърът на туризма Христо Проданов. Първата задача на министерството е в първите дни на следващата година да бъдат изплатени обещаните на бранша 70 милиона лева.

„Знаете, когато една помощ не е навременна, тя понякога губи своя смисъл. В това са насочени нашите усилия, както и в пълно съдействие от страна на бранша за решаването на проблемите“, каза Проданов.