НБТ г-н Спасов, проф. Денчев, министър Димитров, д-р Карастоянова, г-н Младенов
Източник и снимки: МТ

Служебният министър на туризма д-р Илин Димитров проведе работна среща с представители на Националния борд по туризъм

На работна среща министър Илин Димитров обсъди с представители на Националния борд по туризъм актуални въпроси в сектора, решаването на част от острите проблеми, които са и част от приоритетите, целите и програмата на Министерството на туризма по време на служебния кабинет.

От името на Националния борд по туризъм присъстваха Красимир Гергов, председател на УС на НБТ, проф. Стоян Денчев, председател на КС на НБТ, д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на НБТ, както и членовете Калоян Спасов, генерален директор на х-л „Ястребец“, и Йоан Младенов, изпълнителен директор на „Интер Експо Център“.

НБТ

Фокус на срещата беше необходимостта от създаването на единна браншова организация, което е един от основните приоритети на министър Димитров. Представителите на НБТ изразиха категоричната си подкрепа за създаване на единна организация, която да представлява саморегулиращо се обединение в сектор туризъм, споделиха практики и изразиха готовност за участие в работната група за изработване на закон за единна браншова организация.

С представителите на НБТ бяха обсъдени още плановете за изработването на закон за Гаранционен фонд, активни маркетингови действия, облекчаване на рекламата в международните дигитални платформи и други актуални проблеми на сектора. На срещата бяха обсъдени полезни идеи и практики, които да улеснят конгресния туризъм.