хотел Чайка в Слънчев бряг хотел Чайка в Слънчев бряг
Снимка: ВГ АДИзточник: в-к Дневник

Слънчев бряг печели и семейните британци с ниски цени

В Слънчев бряг дневният престой на британец излиза 35.73 паунда това лято.

Семейната почивка в българския Слънчев бряг излиза три пъти по-евтино отколкото на испанския остров Майорка. Заключението е на Британските пощи, които осигуряват и услугата обмяна на валута и предоставят съвети на жителите на Острова как да планират разходите си по време на пътуванията в чужбина в зависимост от колебанията на паунда спрямо местните валути.

Според наблюденията на Кралската пощенска служба разходите на едно семейство за храни и напитки в България са най-ниски този сезон, информира британския ежедневник „Дейли мирър“, цитиран от в-к „Дневник„.

Според изследването с еднакъв бюджет четиричленно британско семейство ще се отпусне далеч по-добре в българския Слънчев бряг, където ще плати около 28.778 паунда за храна и напитки за четирима, спрямо 89.91 паунда на гръцкия остров Корфу, например. А горещата точка Палма де Майорка направо ще прогори дупки в джобовете на британците, които ще трябва да се бръкнат с над 100 паунда за семеен обяд и вечеря с напитки при общо 35.73 паунда в българския курорт. Ценовата разлика между Слънчев бряг и италианския Соренто, където семейната сметка на ден излиза 163 паунда, е 4 пъти, заключава изданието.

За британските туристи най-евтиното кафе е в португалския курорт Алгарве – 0.63 паунда, в сравнение с 3.25 паунда в Лимасол, Кипър, докато бутилка бира е само 0. 72 паунда в България, но 3.15 в Корфу.

Британските пощи следят какви са цените в най-популярните сред британците туристически дестинации на: чаша кафе, бутилка бира, чаша вино, кока-кола, обяд и вечеря по тристепенно меню на за четиричленно семейство.

Ето и подредбата на най-популярните европейски дестинации от най-евтината към най-скъпата спрямо курса на паунда това лято.
Слънчев бряг, България – 35.73 паунда
Коста дел Сол, Испания – 58.15 паунда
Алгарве, Португалия – 61.62 паунда
Коста Бланка, Испания – 78.41 паунда
Слиема, Малта – 79.40 паунда
Пореч, Хърватия – 80.55 паунда
Крит, Гърция – 81.39 паунда
Лимасол, Кипър – 82.06 паунда
Мармарис, Турция – 83.71 паунда
Пафос, Кипър – 88.35 паунда
Палма Нова, Майорка – 100.70 паунда
Корфу, Гърция – 116.91 паунда
Ница, Франция – 138.13 паунда