ресторант Кактус ресторант Кактус
Снимка: cactus.bgИзточник: СЗБ

Сдружението на заведенията в България представи изискванията си към властта

След като на браншовите организации в туризма се срещнаха с властта, за да решат заедно какви противоепидемични мерки да се прилагат в България, така че хем вирусът да е под контрол, хем бизнесът да работи безпрепятствено, Сдружението на заведенията в България (СЗБ) представи ясна позиция на страницата си във Фейсбук:

Да отпаднат действащите в момента ограничения за капацитет и работно време до 23 часа за заведения, масови мероприятия, сватби, концерти, театри и т.н. при положение, че служителите и посетителите имат валиден документ за:

1. Наличие на антитела /документът е тест за антитела/
2. Безплатен бърз тест, предоставен от държавата с валидност 48 часа.
3. PCR с валидност 72 часа.
4. Документ за преболедувал с валидност 6 месеца.
5. Документ за ваксинация.

Ако бъдат приемани условия за нормално функциониране на обектите в туризма, то същите условия, да бъдат въведени за посещение на всички места със струпване на хора – държавна администрация, магазини, стадиони, концерти, междуградски транспорт и т.н., посочват от СЗБ.

Обектите, които не могат или не искат да покрият описаните условия, да продължат да работят с ограниченията, действащи и в този момент – раб. време до 23:00 ч., отстояние от масите 1.5м. и до 6 човека на маса.