Витоша Парк Хотел Витоша Парк Хотел
Снимка: Витоша Парк ХотелИзточник: НТБ

Сдружение Национален Борд по Туризъм прие нов член

На заседание, проведено на 27 юни 2017 г., Сдружение Национален Борд по Туризъм прие за нов член на Управителния съвет Мирослав Печев, представител на „Мирад“ ООД.

„Мирад“ ООД инвестира последните години в недвижими имоти и портфолиото му включва „Витоша Парк Хотел“ и „Гранд хотел България“.

На събранието кандидатурата представи Борислав Аврамов, Генерален мениджър на „Витоша Парк Хотел“. Съгласно процедурата молбата за приемане в НТБ беше подкрепена от Калоян Николов, представител на „ВГ“ АД, и Калин Пешов, председател на Управителния съвет на ГБС-Турс ЕАД. Кандидатурата беше подкрепена единодушно от членовете на УС на НТБ.

Витоша Парк Хотел **** е един от най-елитните градски хотели на България, престижен бизнес и конферентен център със свое запазено място в календара на множество национални и международни организации.

Разположен е в полите на Витоша – далеч от градската суматоха, но близо до ритъма на модерния бизнес. Архитектурният проект е дело на известното швейцарско бюро с клон в София – Interarch Arkitektkontor AB. Концепцията включва 10 етажа с тематично разпределение на зоните – началните нива са за търговските и развлекателните обекти, плувен басейн, фитнес, wellness център, офиси, конферентен център. Откритите просторни тераси на последните етажи са забележителен финален щрих към новата екоориентирана сграда. Водещата тема в интериора е спокойствие във формите, мекота в цветовете и дискретна изисканост в декорацията и акцентите.

Позиционирането на хотела е съобразено с неговата лукс категория и профилът му на международен бизнес и конферентен център. Поддържа богата гама от основни услуги, допълнителни удобства и индивидуални комплименти към всеки гост в 5 основни акцента: настаняване, ресторанти и барове, wellness и спорт, конферентна дейност, лични и бизнес тържества.

„Гранд хотел България“ е разположен в центъра на София на престижния булевард “Цар Освободител”№4 и е един от видните символи на столицата, “зареден” с историите на значими събития от миналия век. Проектиран e от арх. Станчо Белковски и Иван Данчов през 1932 г. Строежът му е реализиран в периода 1934-37 г.

В момента хотелската част е затворена за реновация. Функционират конферентните зали: зала “Десислава” с капацитет от 120 места, ВИП зала с капацитет от 12 места, “Червен салон” с капацитет от 30 до 50 места, “Овална зала” с капацитет до 220 места.