National Board of Tourism

Съвместно писмо на НБТ и БТК до МТ, МТСП, МВнР и МЗ във връзка с недопускане на сезонни работници от Република Молдова, заети в обекти по българското Черноморие, да преминат границата между Молдова и Румъния

Националният бърд по туризъм (НБТ) подготви съвместно с Българската туристическа камара (БТК) писмо до МТ, МТСП, МВнР и МЗ във връзка с недопускане на сезонни работници от Република Молдова, заети в обекти по българското Черноморие, да преминат границата между Молдова и Румъния.

Писмото беше внесено в министерствата на туризма, на труда и социалната политика, на външните работи и на здравеопазването на 28 май 2021 г.

В писмото се посочва, че сезонни служители на „Дюни“ АД от три години разполагат с всички валидни документи, необходими за влизане в страната и разрешителни за работа от Агенцията по заетостта, но румънските власти не ги признават, за сезонни работници до 90 дни.

НБТ и БТК молят за съдействие да бъдат информирани румънските власти, че според Заповед на Министъра на здравеопазването, сезонните работници с издадени документи от Агенция по Заетостта и документ за направен PCR тест в рамките на 72 часа, имат право да влизат на територията на Република България.

Exit mobile version