Голямото спускане с носии в Пампорово Голямото спускане с носии в Пампорово
Източник и снимка: Пампорово АД

С масово ски спускане с трибагреници и народни носии ще бъде отбелязан Националния празник в Пампорово

За втора поредна година в сърцето на Родопите любители на зимните спортове ще съчетаят традиция и иновация в едно вълнуващо преживяване, чрез което по атрактивен начин ще отдадат почит към Националния празник на България, 3 март. В шественото спускане могат да се включат желаещи от всяка възраст, като качването с всички лифтове от 10:30 ч. ще бъде безплатно за участниците.

Ски-шествието ще потегли в 11:30 часа от телевизионната кула “Снежанка”, ще премине по писта № 6 и ще завърши на плаца на лифт станция „Студенец” 2, където в 12:00 часа ще отекне химна на Република България. След това участниците ще извият голямо хоро под звуците на народна музика и съпровода на родопски гайди.

Цялото събитие ще бъде заснето на видео, което, заедно със снимки и послания към бъдещите поколения, и ще се положи в капусла на времето на връх Шипка на 22 септември, когато се навършват 110 години от обявяването на Независимостта на България.

Всеки желаещ ще може да изпрати своето послание под формата на текст като съобщение на страницата на събитието във Фейсбук. Носителят на най-красивата премяна ще бъде отличен с награда – уикенд за четирима във “Вила Комета” в Пампорово.

На 3 март от 10:30 до 11:20 всички лифтове в Пампорово ще качват безплатно желаещите да участват в спускането.

Събитието се организира от „Вила Комета“ – Пампорово, със съдействието на „Пампорово“ АД.