панорама на курортен комплекс Албена панорама на курортен комплекс Албена
Снимка: Албена АДИзточник: БНР

Руслан Йорданов: В Албена залагаме на интелигентния туризъм

Сезонът в Албена ще продължи до края на октомври.

В Албена в момента почиват 16 700 души, това каза спортния мениджър на комплекса Руслан Йорданов, който бе гост в специалното издание на Радиокафе по Българското национално радио от Архитектурно-парков комплекс Двореца в Балчик.

За подобренията през сезон 2017, рекламата на България като лятна туристическа дестинация и интересните атракции в Албена Руслан Йорданов разговаря с водещата Анелия Торошанова в изнесеното студио на Радио София.

Опитваме се да надграждаме и да подобряваме визията на българския туризъм и на туристическия продукт. През последната година на плажа ние сменихме всички спасителни постове, сменихме преоблекалните, закупихме нови чадъри и така Албена заедно с нови табели придоби една така европейска и световна визия, разказа Руслан Йорданов.

В Албена ние залагаме на интелигентния туризъм. Създаваме много културни, спортни мероприятия, далеч сме от историите на Слънчев бряг, както и на други курорти, които са близо до нас, добави спортният мениджър на Албена АД.

Като пример за добро впечатление сред чуждите туристи Йорданов група от шахматисти от Сейнт Луис, които са посетили това лято курортния комплекс и възхищението им е отразено в американската преса.

„Посрещнахме групата, които буквално си мислеха, че идват в България като в Афганистан (без да обиждам тази държава), но те очакваха, че ще бъдат настанени в хотел тип- общежитие. В момента, който влязоха в най-новия ни хотел, те онемяха!. Написаха специално писмо до Американското посолство и отзвука в САЩ за България като туристически продукт е на много високо ниво“, коментира Руслан Йорданов.

Освен в Американската преса, положителни отзиви за Албена не липсват и в други държави. В Полша излезе много интересен коментар за плажната библиотека в Албена, която е първата в ЕС, и това също показва, че ние залагаме на интелигентния туризъм. Защо хората да не си вземат безплатно книга на плажа, вместо да отидат на дискотека, допълни Йорданов.

В Албена в момента тече турнир по тенис на корт и има лагер на клубове по художествена гимнастика от Москва. Предстои европейско първенство по бокс през септември, обобщи Руслан Йорданов.

На покрива на един от нашите хотели направихме Звезден мач в небето, заедно с братята Кубрат и Тервел Пулев и Веселин Топалов, в които искахме да поканим две деца, те да бъдат следващите световни шампиони, окрилени от силата на братята Пулеви. Мачът е заснет с дрон, защото искахме чрез дрон, искахме да покажем не само интелигентното лице на българския спорт, но и красотата на българската природата на морето, на плажа, като цяло на нашия курорт, обясни Йорданов.

Сезонът в Албена ще продължи до края на октомври, хотелите ще бъдат отворени дотогава, като се предвижда единият от комплексите да бъде отворен и през зимата, обясни Йорданов.

Спортният мениджър отчита ръст на туристите от Германия, Румъния и Русия. Сред гостите на курорта има и много българи.

Все повече семейства търсят Албена, за да почиват в България, ние залагаме на спокойствието на сигурността, опазваме околната среда, подчерта Йорданов.

От 17 август 2017 г. в Албена започват мастър класове с групи с хора с умствени увреждания, осигурили сме треньори, които да работят върху тяхната моторика.

Посланието, което искаме да дадем е, че ние сме равни, щом обичаме спорта!, каза Руслан Йорданов.