курорт Албена курортен комплекс Албена
Снимка: Юлиана НиколоваИзточник: в-к Сега

Румънски полицаи ще патрулират отново по българското Черноморие

Първата серия от румънски полицаи започна от 1 юли 2017 г. мисия в черноморските ни курорти на България Албена, Златни пясъци, Балчик и Несебър, съобщи румънската информационна агенция Agerpress.

Мисията е в подкрепа и консултиране на румънски граждани, които са на почивка в България, и тя ще продължи до 31 август 2017 г.

На 1 юли 2017 г. първата серия от осем румънски полицаи замина за България, а на 1 август 2017 г. втората серия ще пристигне да ги замени, като всяка серия ще бъде разделена на 4 екипа от двама служители.

В мисията в България ще участват полицаи от румънските полицейски инспекторати в окръзите Телеорман, Сибиу, Тимиш, Алба и др. Те ще говорят добре български и английски език. Румънските полицейски служители трябва да предлагат подкрепа и консултации и да патрулират заедно с българските полицаи“, се казва в прессъобщението от Генералния полицейски инспекторат на Румъния.

2017-та е осмата година, в която се организират такива мисии, като предишните са получили признание от страна на румънските туристи.