розариум в Албена рози в Розариума в Албена
Снимка: Албена АДИзточник: БГНЕС

Розариумът в курорта Албена впечатлява туристите

Градина “Розариум” в курорта Албена впечатлява с разнообразие от розови насаждения. Тя е един от най-атрактивните паркови акценти в съвременната визия на комплекса и в момента радва гостите му с многобройни разцъфнали и благоуханни рози, предаде кореспондентът на БГНЕС в морската столица.

Розариумът на ваканционно селище “Албена” е проектиран през 2004 г., а изграждането му започва още на следващата година. Решен в пейзажно-геометричен стил, той се състои от четири обособени експозиционни пространства.

Върху почти 6 декара площ гостите на Албена могат да видят богата колекция от сортове, която съперничи на най-известните розови градини в Европа. Там има 3 вида японска и истинска китайска роза; българска и иранска маслодайни рози; бурбонска, галска и мускусна роза; бялата роза на Йорк; портландска, шотландска и английска роза; еглантерия, мъховидна роза.

Богата колекция от сортове на Царицата на цветята, която се шири върху почти 6 декара площ, съперничи на най-известните розови градини в Европа.