г-н Алибегов пред Bulgaria ON AIR
Източник и кадър: Bulgaria ON AIR

Ричард Алибегов: Заведенията ни са безопасни, колкото са и тези в хотелите

Ресторантьорите обявиха готовност за гражданско неподчинение. Настояват заведенията им също да отворят началото на февруари. В противен случай са заплашени от фалити.

„Няма как да разберем логиката. Ако в ресторанта на хотела е безопасно да се храните, защо е опасно да се храните пред ресторанта?! Ние смятаме, че нашите заведения са безопасни, също както са и заведенията на хотелите. Тук се получава една дискриминация“, каза председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов, асоцииран член на Националния борд по туризъм, за Bulgaria ON AIR.

От бранша настояват обектите за хранене да отворят още в началото на февруари, а предложението на правителството нощните заведения да останат затворени до началото на март са неприемливи, твърдят от Асоциацията на ресторантьорите.

„За ресторантите абсолютно не сме съгласни да са от 18 февруари, тъй като се получава така, че близо 18 дни няма да можем да получаваме помощи, защото няма кой да ги смята на парче“, добави Алибегов.

Вижте целия репортаж: