Източник и кадър: bTV

Ричард Алибегов: Това е имитация на мерки

„Това е имитация на мерки срещу COVID-19“, каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов по bTV на 8 септември 2021 г.

„По заповед на министър Кацаров персоналът на заведенията трябва да бъде освободен. Това, че министри излизат и казват, че има икономически мерки – ние всички знаем, че няма такива. Няма и нищо общо с актуализацията на бюджета“, категоричен е Алибегов.

По думите му единствената антикризисна мярка е затваряне и ограничаване на заведенията. Алибегов заяви, че Стойчо Кацаров е излъгал в ефир, когато е казал, че при затваряне на бизнеси ще се задейства механизъм за икономическа помощ.

„Единствената мярка, която даде ефект, е локдаун за всички. Само заведенията – нали разбирате, че хората се струпват където си искат. Това никога не е давало ефект и няма и да даде“, смята Алибегов.

По думите му са заложени 420 милиона лева помощ за бизнеса, а не само за заведенията.

„Тези пари няма да стигнат“, категоричен е Алибегов.

Относно варианта ресторантьорите да работят с ваксинирани клиенти той коментира, че това може да се случи единствено когато „държавата си е свършила работата“.

„Когато държавата си е свършила работата и ваксинираните са 60-70-80%, тогава идва при нас и казва – ще работите само с ваксинирани клиенти“, посочи той.